АЛМА МАТЕР ТВ

НАЦИОНАЛНА УНИВЕРСИТЕТСКА ТЕЛЕВИЗИЯ “АЛМА МАТЕР”

АМТВ  е студентска телевизия към Софийски университет “Св. Климент Охридски”  за култура, образование и младежки политики със статут на “национална обществена телевизия” в България.

тел: +359 2 981 12 20
e-mail: tv@uni-sofia.bg
Факултет по журналистика и масова комуникация
1504 София, ул.”Московска” 49
кабинет 40, ет.2

АЛМА МАТЕР ТВ има Удостоверение на основание на параграф 34, ал.5 от ПЗР на ЗРТ от Съвета за електронни медии на Република България с адрес гр. София, бул. “Шипченски проход” 6, Тел: 02/ 9708810 ,E-mail: office@cem.bg за телевизионна дейност, осъществявана чрез кабелни електронни съобщителни мрежи и сателит N01-074 от 20.05.2009 издадено на името на Софийски Университет “Св.Климент Охридски, гр.София, бул.Цар Освободител N15, ЕИК 00670680

АМТВ е създадена от студенти за студенти и млади хора и избира винаги такива теми, които ги засягат!
В предаванията, рубриките и репортажите на www.amtv.bg се появяват онези лица и сюжети, които останалите телевизии в българския ефир пропускат или не смятат за интересни.

Вместо само да споменаваме младите и студентите с добро или лошо ние ги показваме или им помагаме да заснемат темите, които ги вълнуват! АМТВ е център на всички висши училища в България, в които студентите създават аудио-визуални продукти – журналистически форми, игрални, документални или анимационни филми и музикални видеоклипове.

АМТВ е основана от 11 студенти  от Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски”   през пролетта на 2008 година и е единствената студентска телевизия в света, която има лиценз за национално покритие.  АМТВ съществува като интернет базирана платформа, на която място имат всички аудио-визуални произведения на студенти и млади хора от България, Европа и света. Предаванията на телевизия „Алма матер” се излъчват и от телевизии с национално покритие като външна продукция.

Рождената дата на АМТВ е 27 юли 2008 година, когато БНТ1 излъчва пилотния бой на предаване „Ку-Ку:Презареждане” – „Ку-Ку се завръща!”.  От 2008 до 2010 предаванията на АМТВ са излъчвани по БНТ1 , а през 2011 година – по БТВ Екшън.

 

На 20.12.2011 година Национална студентска телевизия „Алма матер” излиза на собствена интернет медийна платформа и започва своя нов живот като медия на всички млади хора и студенти в България.  

През февруари 2016 Студентската телевизия “Алма Матер” открива изцяло обновения си телевизионен комплекс във Факултета по журналистика и масова комуникация. Той оборудван с последно поколение HD техника. 

От създаването на АМТВ до момента екипи от студенти и професионалисти участват в създаването на множество програми:

 • “Ателие” – документана поредица за изкуство, култура и каузи – 27 мин. (112 епизода)
 • “Ку-Ку Презареждане” – сатирична програма
 • “ПроАктивно” – предаване за наука и образование
 • “Влез в час” Телевизионна поредица за живота в училищата на малките градове и села – съвместно с Фондация „Заедно в час”
 • Дискусионни студиа на различни теми, свързани с образование и младежки политика
 • Студентски дипломни филми и  авторски документални филми
 • “Ние” – ток шоу
 • “Общежитието” – мокюментъри
 • “VIVAT ACADEMIA” – програма за наука и образование
 • “За музите, книгите и хората”  – Предаване за четящи хора 
 • “wanTED” – предаване за комуникации  
 • “Това съм АЗ” – Портретно предаване, представящо интересни и талантливи млади хора от различни области 

тел: +359 2 981 12 20
e-mail: tv@uni-sofia.bg
Факултет по журналистика и масова комуникация
1504 София, ул.”Московска” 49
кабинет 40, ет.2

Екип:

Огнян Димов – Директор

Цветелина Бенчева – Административен директор

инж. Георги Русинов – ръководител студиен комплекс

 

 

Comments are closed.