Ку-ку Презареждане

Презареждането на Ку-Ку се сродява с легендарната студентска програма от миналото само по име. Всичко останало е различно – времето, в което пребиваваме, проблемите, които ни тормозят, действителността, която по различен начин е все същата… В градинката пред банята нещо друго вече смества старците по пейките, трескавата сутрешна крачка се е устремила към други важни решения, вестникарската хартия шумоли в ръцете за други малки и големи случки, другостта изобщо вече е интересна. Ценностите са все така проблематични, но оспорването им изглежда по някакъв особен начин смислено и дори красиво. Кризите на духовното са всъщност привлекателни, харесва ни да откриваме вътрешна логика в доводите на абдикиралите от всеобщия свят – маргиналните герои, които непременно са романтични, тъжните мечтатели по кьошетата на България.

Не се насилваме да сме смешни на всяка цена. Вероятно това ще е нашето неизбежно бреме отново в светлината на съпоставките с миналото. Предпочитаме наша отлика да е усмивката, а не смехът – онази усмивка, която е маркер за съучастие в сюжета, усмивка, която се замисля и дори й става тъжно, усмивка, която е до болка искрена.

Студентският екип на Ку-Ку Презареждане греши на воля и това е най-хубавото. Грешките, пробата, експериментът със себе си са атрибутите на ученето и пътя. А пътят, казва Сервантес, е по-добър от странноприемницата.

Националната студентска телевизия стартира на 27 юли 2008 г. с предаването “Ку-Ку се завръща”. Това е пилотното предаване, което отбелязва рекорден рейтинг за БНТ в часовия пояс, в който се излъчва. В Националната телевизия предаването бе излъчвано с прекъсвания, като през това време режисьори бяха Светослав Драганов и Китодар Тодоров.

Така през май 2011-та година bTV Media Group предложи своя ефир на “Ку-Ку: Презареждане”, където предаването бе излъчвано до края на годината.

“Ку-Ку: Презареждане” е номинирано за наградата „Златна ракла“ и носител на награда от медийния фестивал „Осмата муза“.

Днес над предаването работят 4 екипа от сценаристи, професионален , реализационен и актьорски състав. Вратите на телевизията са постоянно отворени за нови попълнения на своите екипи с млади хора, които имат идеи и собствено мнение за „темите на деня“.

Ку-Ку Презареждане:

Сценариен екип:

Петър Айолов – редактор

Ангел Иванов -сценарист

Виктор Минчев – сценарист

Георги Грошков – сценарист

Ивайло Петров – сценарист

Реализационен екип:

Александър Етимов – режисьор

Боряна Костова – изпълнителен продуцент

Димитър Величков и Иван Андреев – звук

Китодар Тодоров – режисьор

Петър Айолов – режисьор

Пламен Бакърджиев – оператор

Comments are closed.