ПроАктивно

„ПроАктивно” е най-новото предаване на телевизия „Алма матер”. „ПроАктивно” е предаване за образование, кариерно ориентиране, младежки дейности и организации. Камерата ни проследява обучението на младите хора и тяхната реализация на пазара на труда. Предаването не просто дискутира трудните и тежки теми, свързани с остарелите образователни методи и младежката безработица, но и търси техните решения.

Създатели на предаването са Лора Любенова и Лилия Буюклийска, режисьор на пилотният брой е Борис Николов, а оператор Димитър Скобелев. Върху следващите предавания работи нов реализационен екип ( Боряна Костова, Камелия Петрова, Камен Колев и Андрей Волкашин ), а автори са студентите от факултета по журналистика към СУ.

„ПроАктивно” има за цел да обясни новата реалност на едно гъвкаво европейско образование, до което имаме достът и в България и какви са начините за кандидатстване в чужбина, какви са сроковете, в които трябва да се „активираме”, за да го постигнем и най-вече – какви възможности дават родните и чужди учебни заведения.

Comments are closed.