АТЕЛИЕ: КЛАС № 8

Ден преди световния ден на театъра АТЕЛИЕ поглежда отблизо там, където се раждат и формират младите театрални артисти – зад кулисите на учебния театър на “НАТФИЗ Кръстьо Сарафов”.
В продължение на няколко дни камерата ни бе неотлъчно до младите таланти и техния ръководител – проф. Пламен Марков. Бяхме в техните гримьорни, бяхме с тях зад кулисите и по време на дипломните им спектакли.
Минути преди младите актьори да излязат на сцената те разпалено разказваха и спореха за това какво е театърът, както и театърът като начин на живот. Те не скриха, че се тревожат за това какво следва. След няколко месеца се дипломират и трябва да потърсят работа в драматичните театри в страната. Също така актьорите споделиха за трудния си път като студенти по театрално майсторство и какви жертви са нужни, за да успееш през четирите си години в академията. А най-важният урок, който са научили в НАТФИЗ е това да спориш със себе си и да си задаваш най-трудния въпрос – “Да бъда или да не бъда ”. А отговорът е “Ако искаш да направиш нещо, то прави го със сърце!”

С участието на: Александър Караколев, Анелия Мангърова, Ахмед Юмер, Венцислав Сариев, Елена Петрова, Ирина Милева, Катерина Стоянова, Мария Сотирова, Николай Желев, Полина Недкова и Стефан Зарев

Със специалното участие на: проф. Пламен Марков

Режисьор и сценарист: Петър Вълчев
Оператор: Петър Вълчев
Монтаж: Невелин Вълчев
Звук: Веселин Зографов
Продуцент: Светлана Божилова

Телевизия: БНТ 2 и БНТ Свят
Дата на излъчване: 26 Март 2017

AMTV 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.