АТЕЛИЕ: ПРОФЕСИЯ АКТЬОР


Да играеш!
Да бъдеш дете, а след това старец, да бъдеш мъдрец, а след това глупак, да бъдеш красив и след това грозен, да бъдеш някой друг, а едновременно с това и себе си!
Да бъдеш актьор!
Какво е да си актьор? Как се става актьор? И кой е актьор? На тези въпроси ще се опита да ви отговори новият епизод на АТЕЛИЕ.
В продължение на един ден камерата на АТЕЛИЕ беше заедно с една от най-прочутите и талантливи български актриси Виолета Гиндева и нейния клас.
Доц. Гиндева и нейните студенти ни допуснаха да станем свидетели на едни от най-интимните подробности в актьорската работа. Те показаха как се изгражда образ, как се поставя и адаптира нов текст за сцена и как се играе вече готова пиеса. Макар и наречен “учебен”, театърът на колежа “ЛюбенГроис” далеч надхвърля студентското ниво с пиесата “И най-мъдрият си е малко прост” на проф. Надежда Сейкова и доц. Вилета Гиндева.

С участието на: Вилета Гиндева, Александър Писев, Венета Иванова, Йордан Любомиров, Мартина Нацкова, Мила Топалова, Сава Драгнев, Сияна Янева и Тони Банчев

Режисьор и сценарист: Петър Вълчев
Оператор: Петър Вълчев
Монтаж: Невелин Вълчев
Звук: Веселин Зографов
Продуцент: Светлана Божилова

Телевизия: БНТ 2 и БНТ Свят
Дата на излъчване: 23 Април 2017

AMTV 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.