АТЕЛИЕ: ПРОФЕСИЯ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ


“Най-истинския израз на човек е в неговия танц и музика. Телата никога не лъжат’’, Агнес Де Майл.
Този епизод на АТЕЛИЕ ни среща с най-младите танцови артисти, техните учители и ментори от НАЦИОНАЛНО ТАНЦОВО УЧИЛИЩЕ СОФИЯ.
Епизодът ПРОФЕСИЯ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ е документален филм, заснет по време на юбилейния концерт по случай 65-тата годишнина от създаването на училището. Кадрите излюстрират танцовото изкуство извън контекста на професията и разглеждат движението като начин на живот. Това провокира младите танцьори да споделят, че заспиват с мисъла за танца и се събуждат отново вдъхновени от своето призвание.
Казват, че “музикант къща не храни”, но дали сентенцията е валидна и за танцовата индустрия в България? Изправени пред очакванията на своите родители и условията в обществото, начинаещите танцьори отварят вълнуващи въпросителни за мечтите, бъдещето и свободата на артиста. Водени от желанието да намерим отговори на тези въпроси, екипът на АТЕЛИЕ се срещна с изключително мотивирани млади хора и техните ментори, живеещи в лекотата на собствения си танц.

С участието на: Галина Сребрева, Милена Симеонова, Дарина Бедева, Ангелина Гаврилова, и ученици от “Национално училище за танцово изкуство – София”

Режисьор и сценарист: Петър Вълчев
Оператор: Петър Вълчев
Монтаж: Невелин Вълчев
Звукова постпродукция: Веселин Зографов
Продуцент: Светлана Божилова

Специални благодарности на Галина Сребрева

Телевизия: БНТ 2 и БНТ Свят
Дата на излъчване: 24 Юли 2016

AMTV 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.