АТЕЛИЕ: “ХЛЯБЪТ”

https://www.bnt.bg/bg/a/atelie-nikoj-ne-e-po-golyam-ot-hlyaba

Тази седмица АТЕЛИЕ ни среща с братята Хлебари. Момчетата, които правят хляб по оригинална рецепта. Хляб, който едновременно с това е полезен и безкрайно вкусен. Истината е, че да си добър майстор – хлебар се искат много неща. Едно от тях е да искаш да правиш хляб, да имаш талант и когато имаш двете, да искаш да продължаваш да го правиш, защото хлебарството е начин на живот без почивни дни, с много безсънни нощи и куп лишения. Неща,които хората с нормирано работно време няма как да разберат, но въпреки това да правиш хляб е майсторлък, да правиш хляб е изкуство.

14523170_1844593145826884_7297923696129363714_n
Да гледаш щастливите погледи на редовните ти клиенти, които идват в твоята пекарна да вземат късчето хляб, излязъл из под ръцете ти и твоята душа е незаменимо чувство. За изкуството да правиш хляб, тази неделя БНТ2 от 13:00 часа и БНТсвят от 23:20.

14572261_1844588349160697_6858386345316024890_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *