АТЕЛИЕ “АПОЛОНИЯ:Делниците на изкуството”, 1-ва част

Ателие: “Аполония: Делниците на изкуството!”

В меката топлина на късното лято, в първите дни на септември един от най-старите български градове – Созопол, се превръща в истински оазис на изкуството. Концерти, театрални постановки, литературни четения, изложби и филми събират български и международни автори с тяхната предана публика. Созопол мирише на смокини и на надеждата, която изкуството носи в лицето на едни от най-емблематичните и обичани лица -Цветана Манева, Георги Господинов, Красимира Стоянова. Ще я почувствате и вие с документалния филм “Делници на изкуството” на Университетската телевизия „Алма матер”.

Филмът на режисьорите Камелия Петрова и Андрей Волкашин се опитва да намери отговорите на наболелите проблеми в съвременното общество, на съвременния човек. Не само българският човек, а човекът въобще .

Къде са младите творци на Аполония? Дали това не е сцена само за признатите и успелите автори? Къде са тези, които се борят и все още търсят път за своето изкуство? В България вече никой не търси новото, а само начини да се модернизира старото, споделят пред камерата група млади улични музиканти. Но пък са убедени, че трудните времена помагат за изграждането на истински хора и интересни творци.

Leave a Reply

Your email address will not be published.