“ПОРТРЕТИ НА ПОЕТИ 2”

Университетска телевизия „Алма матер“представя „АТЕЛИЕ“:

“ПОРТРЕТИ НА ПОЕТИ 2”


БНТ2 – 25 юни от 11:30 часа ;

БНТ Свят – 25 юни от 23:30 часа

Поезия… Какво си ти? Кой е поетът? Защо има поети и…защо ме е страх?

Отговорите – тази неделя по БНТ2 и БНТ Свят с Лора Динкова и Анна Лазарова.

Специални благодарности на проф. Амелия Личева.

АТЕЛИЕ “БИО.ЕГО”

Университетска телевизия „Алма матер“” представя

„АТЕЛИЕ“:

“БИО.ЕГО”
БИО.ЕГО1
БНТ2 – неделя 18 юни от 11:35 часа ;

БНТ Свят – неделя 18 юни от 23:45 часа

Кой съм аз?

Къде живея?

Какво да правя с живота си?

Въпроси, на които всеки ден “модерният човек” прави опити да си отговори. Въпреки многобройните рецепти за щастие, красота и духовно спокойствие, които ни заливат отвред, човек не е щастлив, нито по-спокоен или поне малко по-красив…

„АТЕЛИЕ“ ни среща с Лилия и Христо – двама творци, които свободно плават в собствения си океан от страхове, мечти и изкуство.Въпросът за щастието е основната тема в авторския спектакъл на Лилия Гелева и Христо Ушев “БИО.ЕГО.ОРГАНИК” . Младите актьори с чувство за хумор изследват себе си и присъщата за човека неудовлетвореност и вечното търсене на най-добрия АЗ.

АТЕЛИЕ:“УЛИЦА „ИВАН ВАЗОВ“ 22“

https://www.bnt.bg/bg/a/ulitsa-ivan-vazov-22

Ателие1

На 22 април 2017 г. улица „Иван Вазов“ (отсечката между улиците „6-ти септември“ и „Г.С. Раковски“) се освободи от автомобили и се превърна в импровизирана сцена, оживена от музика, моден и индустриален дизайн, пърформанс и съвременно визуално изкуство.
Ателие2
В партньорство със Столична община, културна организация Белият заек „скочи от тротоара“. Ресторантите, клубовете и галериите от живописната отсечка в градския център излязоха на вън. Улицата се превърна в платформа за изява на новото поколение артисти:STUDIO REMAKE, MINTY, MIRA DAMIAN, 38 T-SHIRTS, ЧУДОМИР ДРАГНЕВ, ВЕЗБА, СОПА, POSTSTUDIO, AIDAN SALAKHOVA, ТРИО ТРИК, HELP ME JONES, PARSIFAL (BRUSSELS PONY CLUB), МАГИ ПЕТРОВИЧ, ПАВЕЛ ТЕРЗИЙСКИ, PHOENIX (DISCO COMRADES), MOUSTACHE LOVE, JULIETA INTERGALACTICA.
Ателие3
„Улица „Иван Вазов“ 22“ на „Ателие“ представя една нова платформа за изява на млади български и чуждестранни артисти, която дава възможност за популяризация на творчеството им и е своеобразна крачка към бъдещото им развитие.

АТЕЛИЕ “СОФИЯ ЪНДЪРГАУНД” международен фестивал за съвременно изкуство

https://www.bnt.bg/bg/a/sofia-underground-04062017

представя АТЕЛИЕ”СОФИЯ ЪНДЪРГАУНД” международен фестивал за съвременно изкуство
Screen Shot 2017-05-03 at 2.38.25 PM (2)
АТЕЛИЕ ни отвежда в Електроконтролната зала на НДК, за да ни срещне с едни от най-известните имена от световната сцена за съвременно изкуство. Имена, които е много вероятно да не сте чували и ние ще се опитаме да разберем защо. Защо съвременното изкуство остава в периферията на вниманието? Пречеща ли е неговата критичност? Какви са изразните му средства? Коя е публиката му?
Screen Shot 2017-05-03 at 4.27.35 PM (2)
През 2017 Sofia Underground отбелязва 20-годишния си юбилей. Фестивалът за пърформанс арт, който от 1997 година дава друг поглед върху изкуството, тази година се фокусира върху темата за времето като сила, като фактор или като проблем; като въпрос от лично, обществено и артистично естество. С времето Sofia Underground се превръща във форум, събитие, което представя и дебатира съвременно изкуство в интеракция с независимата сцена. Една среща, в която млади и утвърдени, местни и интернационални артисти могат да експериментират, да творят и да обменят опит – спонтанно, на мига.
Screen Shot 2017-05-03 at 3.33.38 PM (2)

Ателие “Джобен фестивал”

https://video.bnt.bg/bg/a/atelie-28052017

АТЕЛИЕ “ДЖОБЕН ФЕСТ” Фестивал за малоформатно изкуство

cover_Fotor
неделя, 28 май

11.30 часа по БНТ 2

23:30 часа по БНТ Свят

понеделник, 29 май

12:30 часа по БНТ Свят

В този епизод на „ Ателие“ ще се запознаем с творци, чиито произведения не се вписват в стандарта за представление, концерт или изложба. Те са се отдали на творчески порив и не са се съобразили с изискванията за формат и продължителност. Ето защо творбите има не могат да бъдат показвани самостоятелно – днес няма как да се продаде театрално представление под 30 мин, концерт под 30 мин., изложба само с 3 картини, танцово представление само с 3 танца. Но този фестивал събира всички творци с кратки произведения и заедно те значат нещо различно – възможност да твориш, без да мислиш за следващата стъпка, свободата да бъркаш, свободата да опитваш.
Screen Shot 2017-05-02 at 10.30.57 AM (2)
“Джобен фестивал” е форум за кратки форми в изкуството. Основан е през есента на 2012 г. от Светослав Николов и оттогава се организира два пъти годишно в “Ателие Пластелин” – пролет и есен. От основаването си във форума са взели участие повече от 100 артиста от всички сфери на изкуството, с над 130 свои произведения, а от 2013 г. вече за трета поредна година гостува и в град Пловдив, a идеята е да се разшири и в други градове в страната. Това е фестивал за кратките форми в изкуството – представления и филми до 30 мин, а за приложните изкуства – до 5 обекта. За една вечер всеки зрител може да види по малко от всяко изкуство.

Screen Shot 2017-05-02 at 10.39.30 AM (2)
“Джобен фестивал” е форум за кратки форми в изкуството. Основан е през есента на 2012 г. от Светослав Николов и оттогава се организира два пъти годишно в “Ателие Пластелин” – пролет и есен. От основаването си във форума са взели участие повече от 100 артиста от всички сфери на изкуството, с над 130 свои произведения, а от 2013 г. вече за трета поредна година гостува и в град Пловдив, a идеята е да се разшири и в други градове в страната. Това е фестивал за кратките форми в изкуството – представления и филми до 30 мин, а за приложните изкуства – до 5 обекта. За една вечер всеки зрител може да види по малко от всяко изкуство.
Screen Shot 2017-05-02 at 10.35.30 AM (2)
режисьор Камелия Петрова
сценарий Евгения Ангелова
оператор Стефан Врачев
монтаж Зина Начева
звук – Пламен Петков и Весели Зографов
продуцент Светла Божилова

АТЕЛИЕ: ТОМ: Да поправим света

https://www.bnt.bg/bg/a/tom-da-popravim-sveta-07052017

АТЕЛИЕ: ТОМ: Да поправим света
Screen Shot 2017-05-02 at 10.48.33 AM (2)
неделя, 7 май
11.35 часа по БНТ 2
23:40 часа по БНТ Свят

понеделник, 8 май
12:30 часа по БНТ Свят
Screen Shot 2017-05-02 at 10.49.07 AM (2)
В този брой на “Ателие” ще се запознаем с екипа от доброволци на ТОМ България, които са се заели с мисията да помагат на хора със специални потребности и да измислят решения за техните проблеми. ТОМ е технологичен маратон, чието мото е “Tikkun Olam Makers” или – “Да поправим света”. В рамките на 72 часа шест отбора от доброволци с различни специални умения ще разработят технологични решения за всекидневните препятствия, пред които се изправят шест човека с увреждания, които работят и ръководят екипите, а не стоят безучастно. Целта е изобретенията, създадени по време на технологичния маратон ТОМ, да помогнат на тези хора да станат по-видими и приобщени, а самите изобретения – да могат да бъдат направени от всеки с малко средства.
Оказва се, че в ТОМ всеки може да бъде откривател, a промяната за един човек е началото на промяна за стотици други.
Гледайте в АТЕЛИЕ: документална поредица за изкуство, култура и каузи.

http://www.bulgaria.tomglobal.org/

Screen Shot 2017-05-02 at 10.48.46 AM (2)
ЕКИП
режисьор: Камелия Петрова
сценарий: Цвета Дойчева
оператор: Стефан Врачев
звук: Пламен Петков, Веселин Зографов
монтаж: Зина Начева
продуцент: Светлана Божилова
АМТВ 2017