“МЛАДЕЖКИ КАУЗИ”, Младежко токшоу „НИЕ“

МЛАДЕЖКИ КАУЗИ

Младежко токшоу „НИЕ“ тръгва по БНТ „Свят и региони“.
В първия брой студенти, млади учени и преподаватели споделят вижданията си по теми и каузи, които ги вълнуват. Говорят открито за пазара на труда, за качеството на образованието, за социалната среда и отношения в България.
Смислени каузи и добър живот остават често на заден план.
я
У нас все още е трудно да се предвидят простички неща и да се осигури базова сигурност и спокойствие за бъдещето. Гласът на младите го няма в националния ефир. Най-често те се споменават само покарай демографската криза и Терминал 2.я1
Българската национална телевизия и Университетска телевизия „Алма матер“ поемат инициативата да бъдат трибуна за споделяне на живота на младите, на техните идеи,търсения и мечти.
В първото издание ви срещаме с млади хора, които работят за гражданския форум „Ключ“, който е място за нестандартни и иновативни идеи; с екипа на „Подлезно“, който пък променя градската среда и превръща подлезите на София в музикално, театрално и научно пространство; с активисти от „Мрежата за децата“, които влагат усилия да учат децата как да бъдат граждани и да знаят правата си. Запознаваме ви и с програма „Еразъм“, която дава шанс на българските студенти да станат част от европейското мобилно пространство и доброволческа дейност.
я2
Гледайте първият брой на „НИЕ“ по БНТ „Свят и региони“ на 1 май от 21.45 часа.

“НИЕ” – младежко толкшоу “Културата на консумация”

“НИЕ” – младежко токшоу
Тема: “Културата на консумация”
Гости: Ангел Иванов – телевизионен сценарист, Александра Тодорова – студентка, Христо Христов – мениджър, Асен Ненов – еколог

Алма матер Тв представя новото младежко токшоу “НИЕ”

Предаването “Ние” е с продължителност от 36 минути и се излъчва по национален ефир и по БНТ2 единствено.Това е нов формат от декември 2016, продуциран от Тв Алма Матер. Целта ни е да покажем герои, теми и младежки проекти от гражданска, политическа и обществена значимост, които дават заявка за реална инициатива и промяна към по-добро на съществуващата гражданска среда в България, както и като цяло да поднесем видимост, подкрепа и истина за младежките общности в страната. Погледът ни е колкото локален, толкова и глобален, а отношението е никога да не изгубваме здравия разум и здравословната доза чувство за хумор в понасянето на реалността, която понякога се оказва трудна хапка за смилане, особено по нашите георгафски ширини.

1-ва част, Дискусионно студио Алма матер ” Финансиране на образованието” 2015

ОБРАЗОВАНИЕТО КАТО ИКОНОМИЧЕСКА СУБСТАНЦИЯ
Перспективата на развитие на съвременното образование е необходимо да се разглежда в контекста на многостепенната международна интеграция, която може да се наблюдава от края на ХХ век.

Continue reading