24-часов хакатон FMICodes във ФМИ

51228-FMI_Codes
Предстои един вълнуващ уикенд с хакатона FMICodes, датите са 27 и 28 май, а мястото – Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Темата е Code for Fun и всеки участник ще има свободата да вдъхне живот на идеите, които има и иска да развие.
Състезанието, организирано от Факултетния студентски съвет при ФМИ е напълно безплатно за всички студенти.
Повече информация за събитието и регистрацията ще намерите на този адрес: http://fmicodes.fss.fmi.uni-sofia.bg/ и във фейсбук страницата: https://www.facebook.com/FMICodes/

Кастинг на студио Трансмедия и АМТВ

<kasting ST

К А С Т И Н Г
Студия Трансмедия организира, със съдействието на
университетска телевизия Алма Матер,

кастинг за водещи на следните предавания:
Новини
Спорт
Времето
Музиката на младите

Кастингът ще се проведе от 25 до 27 април 2017 г.
в сградата на ФЖМК
(учебно студио на ТВ Алма Матер) както следва:
Продуцент: Студия Трансмедия
Режисьор: Андрей Слабаков

Излъчване: Младежка интернет платформа
ВАШИЯТ ТАЛАНТ ИМА НУЖДА ОТ ИЗЯВА! НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ!
Избраните за водещи ще им бъде признат стаж.
За допълнителна информация:
i.razlogova@transmedia.bg , +359 893 50 60 71

„Жанрове и форми на забавлението в телевизията“ доц. д-р Жана Попова,ФЖМК, 2016

Кратък филм на АМТВ за артистичното представяне на книгата „Жанрове и форми на забавлението в телевизията“ на доц. д-р Жана Попова във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ през 2016г.

Повече информация и интервю с авторката на книгата ще намерите на сайта “Маргиналия” : “Жана Попова: „Развлекателният патриотизъм“ се превръща в политическа платформа” от Светла Енчева – 27/05/2016

Жана Попова: „Развлекателният патриотизъм“ се превръща в политическа платформа

Алма матер Тв поглежда отново към Европа

Тържествено събрание, посветено на 30-та годишнина на Програма „Еразъм“, се проведе в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Събитието бе организирано от Центъра за развитие на човешките ресурси съвместно със Съвета на ректорите.
По време на тържеството бе подписан и договор за сътрудничество между Центъра за развитие на човешките ресурси и Университетската телевизия „Алма Матер“, която е официален медиен партньор за отразяване на събитията, свързани с 30-та годишнина на „Еразъм“ в България .


Татяна Калканова, изпълнителен директор на Центъра за развитие на човешките ресурси, представи знака на Европейския съюз за 30-годишнината на Програма „Еразъм“. Тя благодари за подкрепата, оказана днес, за безспорните успехи на програмата за образованието в България и подчерта, че събитието е само част от инициативите, организирани през 2017 г. – година на Програмата в целия Европейски съюз.

7
Г-жа Калканова посочи, че целта на организаторите е не само да откроят изключителния принос на Програма „Еразъм“, но и да приобщят нови участници в програмата, да привлекат млади хора, които да се възползват от нейните възможности и поради тази причина е изключително важна подкрепата на Съвета на ректорите.
t_rzhestveno_s_branie_posveteno_na_30_ta_godishnina_na_programa_eraz_m_se_provede_v_sofijskiya_universitet_medium200x200
Тя представи знака с логото, което Европейската комисия е създала за отбелязване на 30-та годишнина на Програма „Еразъм“. Всяко българско висше училище ще получи флаг с официалното лого на Европейския съюз за годишнината. Първото знаме бе връчено на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.По време на тържеството бе подписан и договор за сътрудничество между Центъра за развитие на човешките ресурси и Университетската телевизия „Алма Матер“, която е официален медиен партньор за отразяване на събитията, свързани с 30-та годишнина на „Еразъм“ в България.2017 г. е годината на „ЕРАЗЪМ“ – ERASMUS или European Community Action Scheme for the Mobility of University Students. Тридесетата годишнина на най-известната европейска програма за образователен обмен ще бъде отбелязана в целия Европейски съюз.

Символичното начало на годината на „Еразъм“ в България бе поставено на 20 февруари 2017 г., когато Централният военен клуб бе визуализиран с цветовете на Европейския съюз и анимирана история на програмата. АМТВ представи клип с части от всички филми на студентската телевизия заснети по европейски проекти в пратньорство с университети от Италия, Германия, Франция, Великобритания и Португалия.


AMTV ERASMUS 2017 by almamatertv

Университетската телевизия „Алма Матер“ представи програмните си линии в Огледалната зала на СУ

В Конферентната зала на Ректората бяха представени програмните линии на Университетската телевизия „Алма Матер“, които ще бъдат излъчвани в ефира на Българската национална телевизия през 2017 година.На срещата присъстваха заместник-ректорът на Софийския университет доц. Георги Вълчев, директорът на Дирекция „БНТ Свят и региони“ Екатерина Генова, чл.-кор. проф. дин Иван Илчев, председател на Управителния съвет на Телевизията, директорът на „Алма Матер“ ТВ доц. Светлана Божилова, директорът на Университетската библиотека доц. Анна Ангелова, представители на екипи на Университетската телевизия, преподаватели, гости.
1
Доц. Божилова откри събитието като отбеляза, че в момента всички говорят, че на България са й необходими образовани, можещи хора, колко важни са науката и образованието, а младите хора трябва да остават в България. Доц. Божилова със съжаление отбеляза, че въпреки това България остава единствената страна, член на Европейския съюз, която няма младежки канал за образование, наука и култура.
Continue reading