„Жанрове и форми на забавлението в телевизията“ доц. д-р Жана Попова,ФЖМК, 2016

Кратък филм на АМТВ за артистичното представяне на книгата „Жанрове и форми на забавлението в телевизията“ на доц. д-р Жана Попова във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ през 2016г.

Повече информация и интервю с авторката на книгата ще намерите на сайта “Маргиналия” : “Жана Попова: „Развлекателният патриотизъм“ се превръща в политическа платформа” от Светла Енчева – 27/05/2016

Жана Попова: „Развлекателният патриотизъм“ се превръща в политическа платформа

ФОЛКЛОРЕН СПЕКТАКТЪЛ В ТРИ ДЕЙСТВИЯ “ОТ ИЗВОРА…” ,ансамбъл ГАЙДУНИЦА, 19.06.2015г. в ДКТ „Иван Радоев” гр. Плевен , АМТВ

Филм на Алма матер Тв за фолклорният спектакъл “ОТ ИЗВОРА…”- “Празникът, на сватба с гайда и ръченица…” на фолклорен ансамбъл за автентичен фолклор ,,ГАЙДУНИЦА,, към ч-ще.,,Пробуда,, с.Подем обл.Плевен с ръководител Людмил Стефанов, който се проведе  на 19.06.2015г. в ДКТ „Иван Радоев” гр. Плевен.

ГАЙДУНИЦА “ОТ ИЗВОРА…” , ИСТОРИЯТА, 1-ва част, АМТВ, 2015

ГАЙДУНИЦА “ОТ ИЗВОРА…” , ПРАЗНИКЪТ, 2-ра част, АМТВ, 2015

ГАЙДУНИЦА “ОТ ИЗВОРА…”, “ТРАДИЦИЯТА” 3-та част, АМТВ, 2015

“ИНТЕЛЕКТУАЛНА ГЪВКАВОСТ И МОРАЛНА УСТОЙЧИВОСТ”, В памет на проф д-р Тодор Петев 1944-2015

Проф. Тодор Петев е социолог и изследовател на масовите комуникации. Основател е на катедрата на ЮНЕСКО “Комуникация и връзки с обществеността” във Факултета по журналистика и масова комуникация и декан на ФЖМК (1993 – 1995 г.). Има публикации във Франция, Румъния, САЩ и Чехия. Изнася лекции по връзки с обществеността при криза. Специализира в Полша и САЩ – Фулбрайт изследовател. Носител е на отличия на ЮНЕСКО, ИПРА, БДВО и Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Носител на наградата “PR легенда” от втория PR фестивал, организиран от Българското дружество за връзки с обществеността и асоциацията на имиджмейкърите “Имагинес” (2008 г.)
Автор е на книгите: “Масовото общуване и личността” (1984); “Комуникация и социална промяна” (2001); “Теории за масовата комуникация“ (2004) и “Комуникационната спирала – трансформации и конфликти” (2009). Проф. д-р Тодор Петев почина на 14 октомври 2015г. Светла му памет.

„ЛЕВИАТАН НА ЗВЯГИНЦЕВ СРЕЩУ ЛЕВИАТАН НА ХОБС”

Най-дългият, объркан и скучен анализ на филма „Левиатан”2014 (досега)
Петър Айолов, февруари 2015

УВОД- „НОВИЯТ ЗВЯГИНЦЕВ”
Във филмите на Андрей Звягинцев нищо не е случайно.Всяка реплика , всяко действие,всеки кадър работят заедно в едно цяло. Филмите му не са сбор от „красиви кадри”, а дяволски построени загадки, които надникват зад красотата. Във филмите си, Звягинцев сякаш колебливо и плахо се движи от почти пълната абстракция и откъснатост на „Завръщане”, през мултикултурната смесица на „Изгнание” до „Елена” и темата за класовото разделение и моралния вакуум в Русия . След като бавно и внимателно е стигнал до съвременната руска действителност, Звягинцев изненадва всички с този почти публицистичен филм с проста морална история . „Левиатан” е най-голямата загадка досега, но и най-руският филм на Звягинцев. Може би не е изненада, че филмът предизвиква толкова негативни отзиви в родината си и толкова положителен отзвук на запад, но в бъдеще спокойно можем да очакваме и обратен ефект. Както пишат някои от руските блогъри: „на запад още не са го разбрали”. Тук трябва да направим една много важна забележка: Филмът е руски и в него се говори на руски език. Всяко тълкуване на филма по английските субтитри или на какъвто и да е друг език е невъзможно. (за пример давам думата “грех”, преведена на английски като “harm”)

Continue reading