ПроАктивно “До Милано и назад…” 2-ра част “ТЕДИ”


Вторият филм от поредицата на Алма Матер ТВ ви среща с още един българин – Теодор Илиев. Той е на 21 години и живее и учи в Милано, Италия. Именно заради това обаче, обича родната си страна повече от всичко. Неведнъж е започвал да си издава италианско гражданство и след това е спирал, защото смята, че трябва да си остане българин на сто процента, независимо от облагите и привилегиите, които би му дал новия паспорт.

Теодор излиза извън страната много малък – още на предучилищна възраст. Всяко лято се връща, за да се види с приятели и роднини, но в същото време следи всичко случващо се в България отблизо. Във филма той разказва за живота си в Италия, как е избрал обучението си, какви са неговите приятели там и тези в България.

Теодор ни говори на дълго и широко за разликите между хората там и тук, за проблемите на младите у нас и бездействието (според него) на италианските младежи. Именно защото е видял и двете страни, той иска да завърши и да помогне по някакъв начин на страната си – неговите дълготрайни планове са свързани именно с България.
Гледайте ни, за да чуете какво още има да ни разкаже той.

ТВ ЕВРОПА, неделя, 15:40
YouTube/TVAlmaMater

Leave a Reply

Your email address will not be published.