Ку – Ку Презареждане “Богат, беден”

На шестнайсти декември две хиляди и десета година, списание Екомонист публикува статия озаглавена „Богатите, Бедните и България” .

В статията има графика сравняваща нивото на Брутния Вътрешен Продукт и Чувството на Щастие във всички държави. България е сред първите трийсет процента според богатството си и сред последните пет процента според щастието си. България е по-нещастна от Ирак и Хаити!

Статията завършва с думите :
„Според прихода на глава от населението, най-тъжното място на света е България !” Изглежда ,че Парадоксът на Истърлин е верен :„ Щастието в една страна не е пропорционално на богатството след като основните нужди са задоволени .Тогава парите не са фактор на щастието. „

Репортерът на „Ку-Ку Презареждане” Ачо се среща с първите Евро Просяци в България. Те живеят изцяло без пари и разчитат само на ресурсите на Природата.

Колко пари стигат да се живее “нормално” в България ? Дали наистина парите мотивират нашите действия ? Как количеството пари ,които харчим се отразява на това дали се чувстваме щастливи ? Замисляме ли се колко точно пари харчим всеки ден и за какво ? Възможно ли е бедните да са щастливи , а богатите вечно неудовлетворени? Как се оправят младите хора с парите ? Как е възможно да ни стигат парите при вечно растящите цени ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.