“МЛАДЕЖКИ КАУЗИ”, Младежко токшоу „НИЕ“

МЛАДЕЖКИ КАУЗИ

Младежко токшоу „НИЕ“ тръгва по БНТ „Свят и региони“.
В първия брой студенти, млади учени и преподаватели споделят вижданията си по теми и каузи, които ги вълнуват. Говорят открито за пазара на труда, за качеството на образованието, за социалната среда и отношения в България.
Смислени каузи и добър живот остават често на заден план.
я
У нас все още е трудно да се предвидят простички неща и да се осигури базова сигурност и спокойствие за бъдещето. Гласът на младите го няма в националния ефир. Най-често те се споменават само покарай демографската криза и Терминал 2.я1
Българската национална телевизия и Университетска телевизия „Алма матер“ поемат инициативата да бъдат трибуна за споделяне на живота на младите, на техните идеи,търсения и мечти.
В първото издание ви срещаме с млади хора, които работят за гражданския форум „Ключ“, който е място за нестандартни и иновативни идеи; с екипа на „Подлезно“, който пък променя градската среда и превръща подлезите на София в музикално, театрално и научно пространство; с активисти от „Мрежата за децата“, които влагат усилия да учат децата как да бъдат граждани и да знаят правата си. Запознаваме ви и с програма „Еразъм“, която дава шанс на българските студенти да станат част от европейското мобилно пространство и доброволческа дейност.
я2
Гледайте първият брой на „НИЕ“ по БНТ „Свят и региони“ на 1 май от 21.45 часа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.