Крос-медиен проект на Алма Матер ТВ и БНР

Студентската телевизия Алма Матер и он-лайн програмата на БНР – Бинар, започват съвместна работа по крос-медиен проект. Партньорството между двете медии ще се фокусира около адаптирането на форматите „Ателие“ и „Проактивно“ на университетската телевизия за ефира на радиото.

„Ателие“ е повече от документална поредица за изкуство и култура! То е алтернатива в съвременната реалност на евтино забавление. Ако искате да бъдете провокирани, вдъхновени и удивени, това е предаването за вас!

„Проактивно“ е предаване за образование, кариерно ориентиране, младежки дейности и организации. Камерата ни проследява обучението на младите хора и тяхната реализация на пазара на труда. Предаването не просто дискутира трудните и тежки теми, свързани с остарелите образователни методи и младежката безработица, но и търси техните решения.

Двете програмни линии се излъчват всяка неделя от 15:35 часа по телевизия Европа.

Програмния редактор на Алма Матер ТВ – Камелия Петрова, гостува вчера в студиото на радио Бинар. Заедно с нея, в медията бяха и двама от героите на последния епизод на „Ателие“, който бе излъчен миналата неделя. В него бяха представени българските гласове, избрани лично от известния британски диригент Ричард Фростик, да участват в Културната олимпиада 2012, Лондон.

Повторение на предаването можете да гледате в петък от 13:35 часа по телевизия Европа.

Студентска телевизия „Алма Матер“ с номинация в Албена

   Студентска телевизия „Алма Матер“ бе отличена с номинация в категория „Крос медия“ на международния форум Mediamixx 2012 в Албена. Официалната церемония по награждаването ще се проведе утре от 11:00 часа. Алма Матер ТВ ще се състезава за престижното отличие с продукции на БНТ, БТВ, ТВ 7, Вестникарска Група България, БНР и други.

Проектът, с който телевизията участва е „Европейска студентска телевизионна мрежа“. Негов инициатор е Алма Матер ТВ. Подкрепен е финансово от програма „Младежта в действие“. Родната телевизия работи съвместно с множество чуждестранни партньори, сред които студентски телевизии от Франция, Великобритания, Германия, Белгия, Италия, Гърция, Холандия, Швеция, Австрия, Полша и Чехия.

Целта на проекта е създаване на мрежа между студентските телевизии от цяла Европа, члез която да бъдат обменяни телевизионни, радио и уеб продукти. На тазгодишния фестивал в Албена, Алма Матер ТВ участва с епизоди от две свои предавания – Ателие и ПроАктивно. Те са създадени след продължително сътрудничество с партньорски организации от Франция.

Mediamixx е сред водещите фестивали за медийни продукти в страната. В тазгодишното му издание ще вземат участие повече от 500 гости и представители на различни медии. Подадените проекти ще бъдат оценявани от международно жури.

Епизоди от номинираните продукци на Алма Матер ТВ – Ателие и ПроАктивно, можете да гледате всяка неделя от 15:35 часа по телевизия Европа.