70% от студентите готови да заминат в чужбина при първата добра оферта за работа

Висшето образование в България не може да подготви студентите за тяхната бъдеща кариера. Така смята всеки трети възпитаник на висше учебно заведение у нас.

Данните са на консултантската компания „Делойт” в актуално проучване „Първи стъпки на пазара на труда”, цитирано от Нова телевизия.

Едва 23,4 % считат, че родната образователна система дава необходимите квалификации. 39,1% отговарят, че нивото е средно, а 35,4 %- недостатъчно.

В същото време голяма част от учещите имат сериозни изисквания към своя първи работодател.

Две трети от тях очакват повишение още първата година на работа, а близо 40 на сто желаят заплата от порядъка на 400 евро.

Данните показват още, че почти 70 процента от анкетираните студенти са готови да заминат в чужбина при първата по-апетитна оферта за работа.

Източник: 24chasa.bg

АТЕЛИЕ в ОКСФОРД

Елате с нас в телевизионната работилница за изкуство и култура, която този път се намира в града на Хари Потър – Оксфорд. Екипът на „Ателие” пътува във Великобритания по втората част на проекта „Европейска студентска телевизионна мрежа”, който е инициатива на телевизия „Алма матер”.  Във второто от три предавания ще видите как екипът ни проникна в магическите пространства на Бодлеанската библиотека, където позволение да снимат преди нас са получили само една местна оксфордска телевизия и екипа на световния филмов  хит „Хари Потър”. Във второто предаване от оксфордската поредица на „Ателие” ще ви отведем на частна обиколка в Ashmolean Museum и ще се оставим в ръцете на актьора Бил Спектър, който ни разказа призрачните истории на Оксфорд.

 

„Ателие” в Оксфорд – АМТВ по стъпките на Хари Потър.

АТЕЛИЕ в Университета Брукс, Оксфорд

„Ателие” в Оксфорд – урок в Университета Брукс

Елате с нас в телевизионната работилница за изкуство и култура, която този път се намира в града на спящите кули – Оксфорд. Екипът на АМТВ си партнира с Brooks TV – студентската телевизия на най-младия оксфордски университет във втората част на проекта „Европейска студентска телевизионна мрежа”. В първото от три предавания ще ви запознаем с екипа на BTV и с техния режим на работа и ще влезем заедно с тях в невероятните пространства, в които учат и практикуват телевизионна журналистика. Ако сте се питали някога как студентите заплащат скъпото си образование в Оксфорд, ние ще ви предложим два отговора – на Анди, студент в Университета Брукс, и на Стилиана – българска студентка по архитектура в Оксфорд.