АТЕЛИЕ в Университета Брукс, Оксфорд

„Ателие” в Оксфорд – урок в Университета Брукс

Елате с нас в телевизионната работилница за изкуство и култура, която този път се намира в града на спящите кули – Оксфорд. Екипът на АМТВ си партнира с Brooks TV – студентската телевизия на най-младия оксфордски университет във втората част на проекта „Европейска студентска телевизионна мрежа”. В първото от три предавания ще ви запознаем с екипа на BTV и с техния режим на работа и ще влезем заедно с тях в невероятните пространства, в които учат и практикуват телевизионна журналистика. Ако сте се питали някога как студентите заплащат скъпото си образование в Оксфорд, ние ще ви предложим два отговора – на Анди, студент в Университета Брукс, и на Стилиана – българска студентка по архитектура в Оксфорд.

 

Европейска студентска телевизионна мрежа с център София !

Студенти от “Алма матер Тв” снимат мултикултурни предавания във Великобритания

Студентската телевизия на България – “Алма матер Тв”, започна работа по втория етап от изграждането на Студентска телевизионна мрежа в Европа. Тази година студентските екипи на “Алма матер Тв” ще снимат предавания заедно със свои колеги от университетските телевизии в Оксфорд и Лийдс, Великобритания.

Българо-английските екипи ще използват форматите на две от предаванията на “Алма матер Тв”„Ателие” – студентска работилница за изкуство и култура и „ПроАктивно” – програма за наука и образование. Трети екип на родната Студентска телевизия ще пътува до Лондон, за да заснеме документален филм за петимата български ученици, които бяха избрани от диригента Ричард Фростик да пеят заедно със 115 деца от Великобритания по време на Олимпиадата тази година.

В момента тече конкурс сред студенти от цяла България, които имат желание да бъдат част от проекта за изграждане на Европейска телевизионна мрежа. Избраните ще пътуват заедно с екипите на “Алма матер Тв” и ще участват в създаването на предаванията.
През 2012г. ще се състои и трети етап от проекта, в който студентите ще направят връзка и със свои колеги от Майнц, Германия.

Миналата година студентите от “Алма матер Тв” снимаха заедно със свои колеги от Лил и Пaриж, Франция. Четирите българо-френски предавания можете да гледате на сайта на Студентската телевизия – www.amtv.bg.