Олимпийско “АТЕЛИЕ”

Чуйте българските гласове от Лондон!

Това са петиата избрани да участват в Културната олимпиада 2012, Лондон: Преслава Златева (18г.), Мирела Александрова (18г.), Николай Митов (19г.), Фикрет Фикрет (16г.) и Александър Митев (18г.)

Младите музиканти имаха възможност да се докоснат до таланта на известния британски диригент Ричард Фростик, който е музикален директор на концертите “International Voices”. При предишното си посещение у нас Ричард избра чрез специален кастинг петима млади български музиканти за подготвяния от него хор „Гласове на младежката музика” (Youth Music Voices), който пя на различни събития по време на Олимпийските и Параолимпийските игри в Лондон през 2012г. Хорът се състои от над 100 от най-талантливите британски младежки гласове, но по идея на Ричард Фростик, към него се присъединиха още 10 младежи от други държави. Половината от тях са от България, а останалите от Бразилия.

Екипът на АМТВ проследи кастингите за избора на певците в България и приключенията им в Англия.

Каква е разликата между Великобритания и България, защо Ричард Фростик е влюбен в гласовете на България, колко сме големи в сравнение с най-големите? Гледайте олимпиското “Ателие” – неделя, 15:35ч. по ТВ “Европа”!

Алма Матер ТВ на Олимпиадата в Лондон 2012

На 17 юли 2012 год. /вторник/ от 11.00 ч. в Конферентната зала на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, екипът на студентската телевизия Алма Матер има удоволствието да ви представи един уникален проект – европейската студентска телевизионна мрежа.

Проектът на национална университетска телевизия “Алма матер” и програма “Младежта в действие” постави началото на европейска младежка телевизионна програма с център София, която включва предавания на девет университетски телевизии от страни-членки на Европейския съюз. В период на подготовка е създаването на Балканска университетска мрежа, като част от европейската. След като през 2010-2011 г. екипът на Телевизия „Алма матер” си партнира със студентски екипи от Висшите училища по журналистика в Париж и Лил, през 2012 студентската телевизия на България започна работа по втория етап от изграждането на Европейска студентска телевизионна мрежа. Тази година студентските екипи на „Алма Матер Тв”  работиха заедно със свои колеги от университетските телевизии в Оксфорд и Лондон, Великобритания. Скоро екип на ”Алма Матер ТВ” ще пътува до Лондон, за да заснеме документален филм за петимата български ученици, които бяха избрани от диригента Ричард Фростик да пеят заедно със 115 деца от Великобритания по време на Олимпиадата.

През 2013 г. ще се състои и трети етап от проекта, в който студентите ще работят  със свои колеги от Германия и Белгия.

Проектът за европейска студентска телевизионна мрежа е уникален по своята същност и за нас ще бъде удоволствие да получим възможността да го представим пред вас. При необходимост от допълнителна информация, не се колебайте да се свържете с нас на e-mail: almamatertv@hotmail.com