Олимпийско “АТЕЛИЕ”

Чуйте българските гласове от Лондон!

Това са петиата избрани да участват в Културната олимпиада 2012, Лондон: Преслава Златева (18г.), Мирела Александрова (18г.), Николай Митов (19г.), Фикрет Фикрет (16г.) и Александър Митев (18г.)

Младите музиканти имаха възможност да се докоснат до таланта на известния британски диригент Ричард Фростик, който е музикален директор на концертите “International Voices”. При предишното си посещение у нас Ричард избра чрез специален кастинг петима млади български музиканти за подготвяния от него хор „Гласове на младежката музика” (Youth Music Voices), който пя на различни събития по време на Олимпийските и Параолимпийските игри в Лондон през 2012г. Хорът се състои от над 100 от най-талантливите британски младежки гласове, но по идея на Ричард Фростик, към него се присъединиха още 10 младежи от други държави. Половината от тях са от България, а останалите от Бразилия.

Екипът на АМТВ проследи кастингите за избора на певците в България и приключенията им в Англия.

Каква е разликата между Великобритания и България, защо Ричард Фростик е влюбен в гласовете на България, колко сме големи в сравнение с най-големите? Гледайте олимпиското “Ателие” – неделя, 15:35ч. по ТВ “Европа”!