Алма матер тв за проблемите на висшето образование


Студентското предаването „ПроАктивно” на телевизия Алма матер се захваща с кризата във висшето образование. Защо магистралите днес са по важни от образованието? Отговорите търсим от ректорите на най-стария университет в България и най-новия български университет в Перник.
Студентският екип на предаването реши да открие собствен университет, на село. Историята на Първия селски университет (Пе Се У) беше кратка, защото финансиране така и не се намери, a учредителите му предприеха активни стачни действия.

Чуждестранни студенти по програма Еразъм в България ще дадат своята диагноза за висшето образование в България :
Ашли и Джеймс от Ирландия ( английска филология): „Беше културен шок. Това нямаше нищо общо с нашите представи. В студентския град беше малко шокиращо – една малка стая с баня и толкова много свободно време…”
Адреан от Испания ( право ): „Имам само два часа на седмица и мога да спортувам. Смаян съм от административната система. Ходя от стая в стая…”
Амандин от Франция ( бизнес и чужди езици): „Не харесвам курсовете. Образователните методи са остарели. Няма интерактивни методи и презентации. Доста е старомодно”…
Неделя, 15.35 ч.! Гледайте „Проактивно” по ТВ Европа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.