Гледайте „АТЕЛИЕ”: “СИЛВИЯ” в неделя 22 юни от 12:55 по БНТ 2 и от 19.00 по БНТ Свят.

 

Проблемите на младите артисти в България са толкова разнообразни, че често когато се замисляме за тях фактът, че не могат да си платят сметките за парно става по-важен от изкуството им. Истината е, че животът на младите артисти е изпълнен с изпитания и най-различни предизвикателства. Но… това е факт, както в България, така и по целият свят. Независимо дали става въпрос за певец, актьор или художник, той винаги е изправен пред дълбоката бездна, която стои между реалността и мечтите. Конкуренцията е огромна, а избраните, които успяват да достигнат до мечтите си, са малко. Може би разликата между българският и световният артист е, че в България и успелият артист продължава да има затруднения със сметките за парно. Не случайно чрез героите си „АТЕЛИЕ” се занимава с различни аспекти от парадоксалния свят, който ни обкръжава и за който всеки от нас носи по капка вина.
В новия брой на „АТЕЛИЕ” обаче, чрез бъдещата звезда Силвия Станоева показваме един друг вид борба.Изпитания, които не са лесни за описване, затова разказът за нея е поетичен, музикален, със залези и цъфнали червени макове… Без разлика дали пее или играе, Силвия Станоева разказва истории. Истории, които не само минават през публиката, а те остават в тях, защото Силвия толкова дълбоко прониква в същината и емоционалното ядро на своите образи, че те няма как да не развълнуват зрителя. И точно този път, който стои между нея, между това коя е тя и това какви тревоги, трепети и страсти преживяват героините й, са тези най-универсални изпитания, пред които всеки един артист е изправен.
Силвия е искрена. Тя не се срами и не се страхува да сподели, че в живота е “индивидуалист”. Това е човек, който винаги стои встрани и изпитва по-голямо удоволствие от това да наблюдава хората,отколкото да общува с тях. Именно това и помага да разбере образите, които играе и да намери връзката между тях и себе си.
И все пак – коя е Силвия Станоева, та от всички млади актьори и музиканти ви занимаваме точно с нея? Силвия е “Беба” от вече култовия “Шшшт.. Попей ми!”. Тя е носител на Икар за дебют в спектакъла “Клер Мадам Соланж, Игра на Любов и Смърт”. Тя е Ина от “Контражур”- един от редките български филми с ясно дефиниран стил извън клишето на социалната драма. Силвия Станоева е певица в групата “Goosebumps”, за която тепърва ще чувате. Тя е и основната движеща сила на концерт-спектаклите “Crazy in Love”, менаджирани и режисирани от Касиел Ноа Ашер.
В новия брой на „Ателие” се потопете в разказа за Силвия, която не ви занимава с проблемите от ежедневието, а с най-дълбоките размисли и пориви на един истински творец. Тя е доказателство за това,че в България има млади хора на изкуството, които няма да спрат пред нищо, докато не разкажат собствените си истории на публиката.
Гледайте „АТЕЛИЕ”: “СИЛВИЯ” в неделя 22 юни от 12:55 по БНТ 2 и от 19.00 по БНТ Свят.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *