“На Върха!” АМТВ представя талантливият актьор Йосиф Подолски


Екипът на АМТВ иска да ви разкаже за изключително талантливият актьор Йосиф Подолски, добиващ все по-голям международен успех и световна известност. Йосиф е роден в Узбекистан, Ташкент през 1983 година. 1991г. след разпада на СССР момчето заминава със семейството си за Израел, Хайфа, където в десети клас започва актьорският му път в кръжока по драма под ръководството на актриса и режисьор Пнина Трос, която открива в момчето театралният му талант. След първата си крачка на сцената, Йосиф бива завладян от усещането, че публиката реагира на него и хората наистина се смеят и плачат заедно с него, изпитвайки всичко което той е преживявал пред техните очи. След всяко негово представление, Йосиф получава бурни аплодисменти и множество комплименти от ентусиазирани зрители за блестящата си игра. Точно тогава момчето разбира, че актьорството е негово призвание и че път назад няма. При завършване на училището Йосиф е призован към тригодишна военна служба в Израелската войска за десантчици, където момчето служи като войник и фелдшер и става ветеран на Втората Ливанска Война.

След като завършва военната си служба, Йосиф заминава за България, мислейки че отива на двуседмична почивка, но момчето се влюбва в зелената държава и приказна природа, в земните ѝ хора и в чаровните Български празници и обичаи, който го карат да остане и да учи тук. Той постъпва в Нов Български Университет (НБУ), София в театрално-танцовият отдел и започва обучението си под страхотни, грижещи се преподаватели като известният актьор, режисьор и драматург Камен Донев и хореограф Татяна Соколова, които забелязвайки таланта на Йосиф, започват да му съдействат да се развива. За първата си година в НБУ той успява да участва в пет танцови и театрални постановки на Български език, включително и в проекта на световно известният хореограф, режисьор и актьор Робърт Тениън (Robert Tannion) на International Theatre Festival “Varna Summer” (международният фестивал Варненско лято). Той е единственият избран от НБУ за да представлява университета на международната конференция и симпозиум в честа на театралния революционер Йежи Гротовски в Кантърбери, Англия, където Йосиф представя с голям успех англоезичният си моно-спектакъл “The Bombs Within My Head” (“Бомбите в Главата Ми”). В спектакъла, виртуозният актьор по абсолютно блестящ начин противопоставя света и ужасите на войната в неизмерим дуел и бива приет с бурни аплодисменти и възхищение то на всички присъстващи. Като се връща в България, момчето отива на кастинг в НАТФИЗ (NATFA) където среща страхотния човек и талантливия режисьор от Македония, Андрей Илиевски Волкашин, който взема Йосиф за главната роля в филма си “Доброволно Изгубени” (“Voluntary Lost”). Филмът включва в състава си известни Български актриси като Силвия Станоева, изпълняваща главната женска роля в филма, с която печели “Икар” и е най-известна ни от ТВ шоуто “Star Machine” и също известната актриса Мария Сапунджиева, спечелваща премии “Аскеeр” и “Икар”. Филмът печели наградата и за “Най- Добър Режисьор” и бива избран да участва в международни кинофестивали в Русия, Франция, Китай, како и в България. След завършването на НБУ Йосиф заминава за Ню Йорк, където постъпва в едно от най престижните актьорски училища на света, “Stella Adler Studio of Acting” на двегодишната театрална консерватория, където по право се смята за един от най-талантливите актьори.

Докато се обучава в Ню Йорк, съдбата го запознава с страхотен човек и актьор Anthony Zerbe, който веднага забелязва огромният талант на момчето и го взима под своето крило и го представя на актьорската гилдия, като негов личен ученик, бидейки негов агент с грижа се за него, като роден баща. Anthony Zerbe е призьор на престижната премия “Primetime Emmy Award”, изпълнител на множество роли в театрите на Broadway и Off Broadway, в Теливизионни предавания и Холивудско кино. Сред сериали и филми с негово участие са хитове като “American Hustle”, “The Matrix”, “Papillon”, “License to Kill”, “The Dead Zone”, “Star Trek”, “The Young Riders”, “Harry O”, “Columbo” и множество други. Само за няколко години, Йосиф успява да участва в множество театрални и танцови постановки. Филмите в които играе главни роли, неимоверно получават награди и се избират за показване на престижни кинофестивали в Ню Йорк като: “Manhattan Film Festival”, “Big Apple Film Festival”, “Take Two Film Festival”, “New Filmmakers Film Festival”, “Russian Israeli Diaspora Annual Film Festival” и други. Творчеството и таланта му събужда интереса не само на зрителите но и на пресата. За него пишат статии в Щатите, Израел и в България.

След поредната си главна роля във филмът за Холокост “Screams of Shoah”, Йосиф бива поканен на интервю в радио-шоуто на DaNu Radio със Сева Каплан. Интервюто бива излъчено за многомилионна публика в Ню Йорк, Филаделфия и Маями, като за самото радио шоу на Сева Каплан, в последствие се пише в световноизвестният вестник “The New York Times”. Харизматичният актьор е избран да играе главната роля на немският атомен физик Върнър Хейзенберг в сериала “American Genius”, който се показва в момента из целия свят по каналите National Geographic Channel, History Channel и Netflix. Снима се е в популярният сериал на CBS “Madam Secretary” с Tea Leoni, Tim Daly, Patina Miller, Geoffrey Arend и Zelijko Ivanek. Играл е в световноизвестният сериал на Marvel “Iron Fist”, с звездите на най-благополучният сериал в историята на телевизия “Game of Thrones”, Finn Jones и Jessica Henwick. Сериала дебютира из целият свят на 17 Март, тази година с ексклузивно излъчване по Netflix и участие на Холивудски актьори като David Wenham (300, The Lord of The Rings, Van Helsing) и Rosario Dawson (Alexander, Sin City). През май месец, тази година Йосиф се снима и в световноизвестният сериал на ABC “Quantico”, който от своя страна печели наградите за “People’s Choice Awards, USA 2016” и “BMI Film & TV Awards 2016” той и в момента се предава по целият свят. В сериала Йосиф играе срещу Боливудска мега-звезда и е в главната роля на сериала, Индийската актриса Priyanka Chopra, спечелва за играта си наградата на “Favorite Actress in New TV Series Award” и има над 30 милиона фенове във Facebook и около 18 милиона фенове в Twitter, Pinterest и Instagram. През април в тази година, нашия скъп актьор учавства в реклама за още един печелещ награди сериал “Power” за каналът STARZ. В рекламата Йосиф играе срещу двама главни актьори на сериала, Omari Hardwick и Joseph Sikora. Един от продуцентите на сериала е известният рапър и актьор 50 Cent (Curtis Jackson), който също играе в него една от главните роли. Рекламата дебютира в средата на Юни тази година по Американските телевизионни медии, сателитната телевизия и Интернет, кинотеатрите, както и билбордовете из целия свят. Йосиф бива приет в престижната Американска гилдия на киноактьорите SAG-AFTRA и дори е избран за действащ съдия избиращ телевизионни предавания и друго кинематографично съдържание за участие в изтъкната церемониално събитие “The National Academy of Television Arts & Sciences New York Emmy Awards 2018”. Блестящите актьорски работи и ролите на Йосиф са показани из целия свят по най-големите мрежи и най-уважавани канали в света като: ABC, CBS, Netflix, STARZ, National Geographic Channel, History Channel, Investigation Discovery Chennel, Travel Chanel и други. Йосиф Подолски е истинският професионалист, който блести във всяка една от творческите си работи и му предстоят още много проекти на световната сцена за които ще узнаем съвсем скоро. Пожелаваме му още много творчески победи!

Leave a Reply

Your email address will not be published.