КРАСИМИРА ХЕНДРИ – ДОБРОТО ЛИЦЕ НА БЪЛГАРИЯ / В памет на оператора Пламен Бакърджиев/ 28 септември по БНТ 2 от 15.05 часа БНТ Свят от 23.55 часа

Красимира Хендри работи като World Duty Editor или отговорен международен редактор във BBC World Service в най-новата сграда на ВВС в Лондон – BBC Broadcasting House на Portland Place .

BBC Broadcasting House е новата централа на ВВС в Лондон. Построена е за 10 години, разполага с над 25 радио и телевизионни студиа и е на стойност над 1 милиард паунда.Тук е мечтаното място за работа за почти всеки млад журналист в България. Красимира Хендри е първият чужденец, назначен в международния отдел на ВВС. Днес като международен редактор в ВВС World Service тя работи по 15 часа и получава до 1000 и-мейла всеки ден. Поне два мейла от тях са от български журналисти с надежда за работа в ВВС.

Красимира Хендри не е „типичната българка” от британските медии. Красимира е едно от добрите лица на България. Тя с гордост казва, че е „Българката в ВВС”. Красимира е модел за това какво постигат българите във Великобритания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *