“ЛИЦАТА НА СВОБОДАТА” – Гледайте на 12 и 13 юли от 13.00 часа по телевизия България он ер документалния филм на ТВ „Алма матер” в ”ПроАктивно”

Лондон, 2012 г.

Какво е свободата?
Свобода на словото, на духа, на действието?
Зададохме си тези въпроси и тръгнахме на  път да търсим отговори…

Втората част на документалния филм „ Търсене на свободата”  нарекохме „Лицата на свободата”. Нашето пътешествие ни даде възможност да навлезем в света на британските медии. Позволи  ни да търсим и откриваме отговори на въпросите, свързани със свободата на словото, настоящето и бъдещето на журналистиката.Попитахме хората какво за тях е свободата —  на словото, на изразяването, на личността?


Минахме през две емблематични за лондончани, а и за британците места. Места,които предлагат алтернативи в забързания метрополис. Едното е Спийкър’с корнър — известен с това, че дава пълна свобода за изразяване на  личностни или граждански позиции, и то на всеослушание. В парка!
Двуетажните червени автобуси пък ни отвеждат в Камдън таун, известен  по ред причини – заради  тълпите странно облечени хора, излезли сякаш от картинки на комикс, от сай — фай филм или от приказка. Заради Ейми Уайнхаус, или  Чарлз Дикенс…


Кое е другото лице на Лондон? Какво всъщност е свободата? Къде  я намираме и по какво можем да я познаем?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *