Студенстска телевизия “Алма матер” представя “Ателие” – “УРОК ПО ПИАНО” – Неделя, 1 март по БНТ 2 от 13:00 часа по БНТ Свят от 22:25 часа понеленик, 2 март по БНТ Свят от 19:30 часа

“Урок по пиано” е вторият филм от поредицата на “АТЕЛИЕ”, която среща зрителя с младите, които правят своите първи стъпки в класическата музика.

За любовта към музиката и пътя си към пианото споделят Велимир Кьосев, ученик в Музикалното учлище “Любомир Пипков”,  Свтлин Христов – студент в Музикалната академия “Проф.Панчо Владигеров” и техните учители и ментори. В историята на всеки от тях главен герой е пианото – инструментът, който може да разкаже историята на света, който съдържа в себе си всички други инструменти; инструментът, на който се твори музика; пианото, в чиито клавиши са кодирани всички звуци на природата, всички нюанси на емоцията.

Откъде минава пътят към пианото? Как и защо деца на 3-годишна възраст посягат към класическата музика, как стигат до нея? Каква е ролята на клавирния педагог в живота на ученика? Как изглежда един урок по пиано?

Отговор на тези въпроси търсим в “АТЕЛИЕ: УРОК ПО ПИАНО”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *