АТЕЛИЕ: „ИГРА”

В този епизод на „Ателие“ ще се запознаем с един необикновен учител, който има своя школа по актьорско майсторство от 20 години, a учениците му не просто заобичат театъра – те му остават верни за цял живот. Петър Върбанов е съосновател и художествен ръководител на театралната студия „Игра“ към Дом на културата „Средец“.
Режисира постановката „Изгубени германци или лов на пеперуди“, която от 21 март 2014 г. се играе на Бродуей, и се занимава активно с озвучаване на филми и сериали.
Именно в тази школа изключително много млади актьори са започнали своя път и сa едни от водещите актьори в момента – Васил Дуев, Ивайло Драгиев, Весела Бабинова, Ива Руменова, Дария Симеонова, Силвия Петкова, Живко Джуранов, Анастасия Събева и още и още много.
Всички те твърдят, че това е първият им учител, който ги е научил какво е театър и професионализъм. Петър Върбанов е решил да отпразнува този юбилей с всички свои ученици, които са били част от театралната студия „Игра“ през годините и е подготвил изненада – филм с откъси от участия на актьори, зaпочнали пътя си от студията.
Какво с е епроменило в тези 20 години? Какви качества трябва да има младият човек, за да стане наистина добър актьор? Kакъв човек е учителят? Кои са най-ценните уроци?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *