Студентстка телевизия “Алма матер” представя “АТЕЛИЕ” “В ДВОРЕЦА” Неделя, 19 юли БНТ 2 – 13:00 часа БНТ Свят – 22:40 часа Понеделник, 20 юли БНТ Свят – 19:30 часа

“В ДВОРЕЦА” е международен фестивал за късометражно кино, който се провежда за 13 поредна година в град Балчик. През годините фестивалът бързо прераства от състезателен форум за студентски филми в един от най-големите и престижни фестивали за късометражно кино в България и региона.

Екипът на АТЕЛИЕ ще ви разкаже тайни от кухнята на фестивала, както и  историите на някои от най- вълнуващите филми, представени на фестивала и техните автори. Спряхме се на трогващи, кратки и емоционално наситени разкази, които оставиха у нас ясен отпечатък за поне още година до следващото издание на фестивала. Или повече от това..

А ето и част от въпросите,  за които разказва това лятно, царствено и морско издание на АТЕЛИЕ.  Какво привлича младите режисьори към документалното кино и защо реалността може да се окаже по-интересна от фикцията? Какво е бъдещето на късометражните филми след фестивалните прожекции? Къде се крие вдъхновението и как се открива? Какъв е пътят на скорошно завършилите режисьори от различни точки на света? Надяваме се, че това пътешествие “В ДВОРЕЦА” на късометражното кино ще ви заинтригува и ще ви достави радост, също както и на нас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *