Студентска телевизия “Алма матер” представя Ателие – ПРОФЕСИЯ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ по БНТ2 24 юли, 13:00 часа и БНТСвят 24 юли, 23:10

 

“Най-истинския израз на човек е в неговия танц и музика. Телата никога не лъжат’’, Агнес Де Майл.

Новият епизод на АТЕЛИЕ ни среща с най-младите танцови артисти, техните учители и ментори от НАЦИОНАЛНО ТАНЦОВО УЧИЛИЩЕ СОФИЯ.

Епизодът ПРОФЕСИЯ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ е документален филм, заснет по време на юбилейния концерт по случай 65-тата годишнина от създаването на училището. Кадрите излюстрират танцовото изкуство извън контекста на професията и разглеждат движението като начин на живот. Това провокира младите танцьори да споделят, че заспиват с мисъла за танца и се събуждат отново вдъхновени от своето призвание.

Казват, че “музикант къща не храни”, но дали сентенцията е валидна и за танцовата индустрия в България? Изправени пред очакванията на своите родители и условията в обществото, начинаещите танцьори отварят вълнуващи въпросителни за мечтите, бъдещето и свободата на артиста. Водени от желанието да намерим отговори на тези въпроси, екипът на АТЕЛИЕ се срещна с изключително мотивирани млади хора и техните ментори, живеещи в лекотата на собствения си танц.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *