УНИВЕРСИТЕТСКА ТЕЛЕВИЗИЯ „АЛМА МАТЕР” ПРЕДСТАВЯ ПОРЕДИЦАТА НА „ПРОАКТИВНО” „ФАКУЛТЕТИТЕ НА СУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ” по телевизия “България он ер” на 17 януари, събота от 13.00 часа

В тази част от поредицата „ПроАктивно” представя два филма – за Богословския факултет и втората част на филма за Библиотеката на Софийския университет, която запознава зрителя с най-новите тенденции в развитието на библиотечното дело.

„Добрият плод” е филм за Богословския факултет,  посветен на неговата 90- годишнина. Той разказва за ролята на Светия синод  на  БПЦ  и Закона за народната просвета от 1923 г. в създаването на Факултета, за първите преподаватели, за трудните времена и кошмара,  преживян  по време на бомбардировките през 1944 г.

Но най-важното е, че обучението в Богословския факултет става залог за цял живот за човек, решил да върви по пътя на Христос.

Той е средището, в което Вярата се култивира, за да даде добър плод посятото семе на Божието слово и става гарант за авторитета и ролята на Българската православна църква в живота на хората.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *