“Алма Матер ТВ” ще снима българските гласове на Олимпиадата

БНТ2 17юли2012
Автор: Велианна Кашева
Студентската телевизия на Софийския университет „Алма Матер“ ТВ ще заснеме петимата български младежи, които ще пеят на Олимпиадата в Лондон.

Преди шест месеца британският диригент Ричард Фростик избра петимата български младежи, които ще пеят на олимпийските игри в Лондон. Преслава, Мирела, Николай, Фикрет и Александър ще имат щастието да извисят гласове в Кралската опера и на главната сцена на площад Трафалгар. А как ще се представят там – ще проследи камерата на Камелия и Андрей.

Камелия Петрова:
– Идеята е да заснемем едно предаване с тях в Лондон, техните преживявания там, срещите им с английската публика с нещо толкова голямо като олимпийските игри… Другото предаване, което замисляме с тях, е в България, когато се върнат, защото това със сигурност ще промени живота им и ние искаме да видим как!

Андрей Волкашин:
– Вълнуваме се много, защото наистина е уникална възможност да се заснеме това нещо, и със сигурност ще бъде предизвикателство, но аз вярвам, че ще се справим.

За екипа на телевизия Алма Матер, 2012 е, както казват, една много английска година. През месец май те заснеха 3 предавания в Оксфорд, а през септември отново ще пътуват до Лондон. Всичко това е част от проекта за изграждане на европейска студентска телевизионна мрежа. Българските студенти заедно със свои колеги от цяла Европа правят предавания, които качват в онлайн платформа. Попитахме ги как се справят с предизивкателството да снимат на толкова много непознати места, особено когато става дума за Лондон и Олимпиадата…

– Отново ще оставим на ситуацията и на всичко, което е около нас да ни води, в момента няма как да знаем как ще се случи всичко в детайли, щото за първи път се сблъскваме с такова нещо…

– Но това всъщност е добре… Нашите предавания са много документални, така че разчитаме на това да хванем всички емоции на нашите герои. Другото, което остава и се случва винаги в този проект е възможността да сравним нашия опит и нашия начин на работа с тези на нашите колеги от Франция и Англия вече. Този проект дава точно тази възможност – всички хора, които учим журналистика и се занимаваме с телевизия и сме млади и все още начинаещи, да добием опит едни от други и да се учим едни от други.

Предаванията за българските гласове на олимпиадата в Лондон, ще бъдат излъчени през есента.

Leave a Reply

Your email address will not be published.