Студентска телевизия „Алма Матер“ с номинация в Албена

   Студентска телевизия „Алма Матер“ бе отличена с номинация в категория „Крос медия“ на международния форум Mediamixx 2012 в Албена. Официалната церемония по награждаването ще се проведе утре от 11:00 часа. Алма Матер ТВ ще се състезава за престижното отличие с продукции на БНТ, БТВ, ТВ 7, Вестникарска Група България, БНР и други.

Проектът, с който телевизията участва е „Европейска студентска телевизионна мрежа“. Негов инициатор е Алма Матер ТВ. Подкрепен е финансово от програма „Младежта в действие“. Родната телевизия работи съвместно с множество чуждестранни партньори, сред които студентски телевизии от Франция, Великобритания, Германия, Белгия, Италия, Гърция, Холандия, Швеция, Австрия, Полша и Чехия.

Целта на проекта е създаване на мрежа между студентските телевизии от цяла Европа, члез която да бъдат обменяни телевизионни, радио и уеб продукти. На тазгодишния фестивал в Албена, Алма Матер ТВ участва с епизоди от две свои предавания – Ателие и ПроАктивно. Те са създадени след продължително сътрудничество с партньорски организации от Франция.

Mediamixx е сред водещите фестивали за медийни продукти в страната. В тазгодишното му издание ще вземат участие повече от 500 гости и представители на различни медии. Подадените проекти ще бъдат оценявани от международно жури.

Епизоди от номинираните продукци на Алма Матер ТВ – Ателие и ПроАктивно, можете да гледате всяка неделя от 15:35 часа по телевизия Европа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *