Университетска телевизия „Алма матер” стартира по телевизия България он Eр

Университетска телевизия „Алма матер” стартира по телевизия България он Eр документални поредици за средното и висшето образование в България
Новата телевизионна поредица „Влез в час“ ще представя живота в училищата на малките градове и села
„ПроАктивно” търси мястото и ролята на висшето образование в България и кариерното развитие на образованите млади хора у нас

Студентската телевизия Алма Матер, Фондация „Заедно в час „ и медийна група България он ер стартират нова поредица от документални филми „Влез в час“. По телевизия и радио България он ер ще се излъчват половинчасови документални филми за живота в училищата на малките населени места в България. „Много често хората мислят, че на подобни отдалечени места нищо положително не се случва, но филмите ще ни разкрият един по-различен свят, в който учители, ученици и родители са активно ангажирани в образователния процес“, споделя Евгения Пеева, изпълнителен директор на Фондацията.

Новата поредица е насочена към социалните светове на младежите от малки населени места. Предмет на специален интерес са техните усилия да подобрят средата, така че младите хора да разполагат с възможности да реализират собствени идейни проекти в различни области – образование, професионално развитие, изкуства, култура, екология и др.

Основните пространства, в които епизодите ще се разгърнат са реалностите, в които младежите живеят – училището, клубовете, домашното пространство, улицата.
Според Светлана Божилова, директор на ТВ „Алма матер” интересът на увиверситетската телевизия към този проект е провокиран от потребността за цялостна реформа в образователната система.”Истинското богатство на една нация са истинкси образованите млади хора”, категорична е тя.

В ефира на България он ер стартира и студентската програма „ПроАктивно”, която се фокусира върху развитието на висшето образование в България.

Поредиците ще се излъчват всяка събота от 13.00 час . Първите два филма от „Влез в час” можете да гледате на 3 и 24 май от 13:00 ч. по телевизия България он ер и да ги слушате по нейното радио.

Leave a Reply

Your email address will not be published.