АТЕЛИЕ в ТОРИНО

Екип на студентска телевизия „Алма матер” беше привлечен от идеята да изследва бъдещето на киното и изкуствата в Италия при условията на главоломното развитие на новите технологии.

Дали парчето счупено дърво е модерно изкуство, а Photoshop – новата четка на художника? Каква роля ще играе изкуството в развитието на модерното общество? Това  вълнува нашите студенти в разговорите им с директорите на Националния музей на киното и Галерията за модерно изкуство в Торино. Потърсена е и гледната точка на младежи от различни националности. Крайният резултат  – любопитна смесица от възгледи  на германци, българи, португалци и италианци за това какво е изкуството днес .

През  обектива на камерата ще видите и любопитми моменти от работата   на екипа в Торино, както и ще се „запознаете” с най-популярната  сграда, висока 167 метра  –   музея на киното Моле Антонелиана.  В него се съхранява историята на световното кино – филмови ленти от зората на създаването му  до тези, сътворени с най-новите компютърни технологии.

Гледайте на 16 юни по ТВ „Европа” от 15.35 часа!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *