АТЕЛИЕ “Младежта в действие в София”, Тв Европа, 20 май, 15:35

Два екипа на Студентската телевизия на България “Алма матер” ще прекарат една седмица в края на месец май в Оксфорд, Великобритания.

Предаванията, които студентите ще заснемат, са част от втория етап от реализирането на проекта “Изграждане и развитие на Европейска студентска телевизионна мрежа” по програма “Младежта в действие” на ЕК. През 2010г. АМТВ постави началото на проекта с партньорството си с Висшите училища по журналистика в Лил и Париж. Тогава френски и български студенти заснеха четири мултикултурни предавания, с които отговаряха на въпроса “Какво е да си млад човек и творец в България и Франция?”.

Преди да се отправим към Града на спящите кули – Оксфорд, ще направим едно ретроспективно пътуване из потайностите на София през очите на френските студенти. Седем млади колеги от Висшето училище по журналистика в Лил съвместно с екипа на предаване “Ателие” – телевизионна работилница за изкуство и култура се срещнаха с Ангел Петков – студент от НХА, който прави кинетични скулптори и след това ги разрушава, Пламен Иванов – създател на Fireter – театър на огъня и сенките и братята Ованес и Тигран Торосян – актьори.

Как изглеждат българските творци в очите на френските студенти? Гледайте предаване “Ателие” – телевизионна работилница за изкуство и култура в неделя, 20 май, от 15:35 по ТВ”Европа”.
текст Камелия Петрова

Leave a Reply

Your email address will not be published.