Държава пълна драма !

Тази неделя в предаването “ПроАктивно” ще видите разследване на телевизия “Алма матер” от което става ясно, че световният детски канал Cartoon Network излъчва в България анимация, която е, меко казано, “шокираща”. Филмчето “Остров пълна драма” се излъчваше всеки делник в часовете между 20.00ч. и 21.00ч., а в момента децата го гледат в събота и неделя от 11.35ч.

От предаването ще разберете, че това филмче е в тотално противоречие със Закона за радиото и телевизията, защото съдържа кадри, които не са предназначени за деца – ядене на хлебарки, пиене със сламка от тоалетна чиния, ядене на биволски “бели бъбреци” и редица други скандални сюжети.

Оказва се, че Агенцията за закрила на детето (АЗД) и Съветът за електронни медии (СЕМ) са не само е безсилни да ограничат разпространението на тази анимация, но и председателите им крият групов сигнал по случая, внесен от група български граждани два месеца преди заснемането на предаването..

В предаването още: екипът засне реализацията на проекта на British Concil – Scool report, в който ученици от 4 училища в Стара Загоря влязоха в ролята на истински журналисти и се състезаваха в намирането на най-добрите новини. Техните материали не само бяха качени на сайта на британският оператор BBC, но и двама от тях получиха шанса да присъстват на откриването на Олимпийските игри “Лондон 2012” през юли.


Ще се окаже ли, че българските институции и отговорни органи са буквално безсилни пред телевизиите с чуждестранна регистрация и означава ли това, че всички тези оператори могат да излъчват необезпокоявано скандални кадри в програмите си? Как тоталната липса на контрол от страна на държавата се отразява върху психическото и физическото възпитание на децата? Отговорите – неделя, 15.35 ч. по ТВ Европа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.