Студенти от Оксфорд на гости в СУ, TV7

 

Студенти от Оксфорд на гости в СУ
12.09.2012 16:07 Рейтинг: 1 0 Българите ще продължат да предпочитат да учат в чужбина докато политиката на висшите училища у нас не се промени. В момента се залага на количество студенти, а не на качество заради държавното финансиране на брой висшисти. Това сподели ректорът на Софийския университет – Иван Илчев пред студенти от “Оксфорд”, които гостуват на Алма Матер по линия на европейската студентска телевизионна мрежа.

От два дни екипът на университетската телевизия на “Оксфорд” е в София. Впечатлени са от архитектурата на сградите и от …кучетата по улиците.

Темите, които екипът си е избрал да снима, са отношението на младите към историята и културата и възможноситте им за реализация след завършване на висше образование. И във Великобритания не е лесно току-що завършилите висшисти да си намерят работа.

Студентите от “Оксфорд” живеят в най-некриминалния район в страната. Вместо заведенията и баровете, при тях преобладават спортните игрища. Екипът още не е разгледал “Студентски град” в София. Дотук са впечатлени най-вече от архитектурата на Ректората и от интересните екземпляри, които са срещнали за пръв път в живота си у нас.

Интересът на български кандидат-студенти към Оксфордския университет се увеличава. Стотици подават документи – десетки успяват да се преборят с конкуренцията, сред тях тази година са и петима ученици от Софийската математическа гимназия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.