Стартира проектът на АМТВ : Оксфорд-София-Лондон 2012

Студентите от „Алма Матер ТВ” заедно със свои колеги от университетските телевизии в Оксфорд и Лондон реализират втория етап от проекта за създаване на интегрирана телевизионна програма за образование и култура.

Това съобщи днес на официална пресконференция директорът на телевизията – доц. Светлана Божилова. Българо-английските екипи използват форматите на две от предаванията на “Алма Матер Тв”: “Ателие”– студентска работилница за изкуство и култура и “ПроАктивно” – програма за наука и образование. В този смисъл една от най-важните характеристики на проекта според доц. Божилова е именно, че имаме с кого да се съизмерим.

Проектът “Изграждане и развитие на европейска студентска телевизионна мрежа” провокира активния обмен на младежки предавания от 18 европейски университета чрез уеб-базирана платформа с център София ( www.amtv.bg). В период на подготовка е създаването на Балканска университетска мрежа, като част от европейската.

През 2010-2011г. екипът на Телевизия „Алма Матер” в партньорство със студентски екипи от Висшите училища по журналистика в Париж и Лил създаде четири мултикултурни предавания. През 2013 г. ще се реализира и третият етап от проекта, в който нашите студенти ще работят със свои колеги от Германия и Белгия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.