Трейлър-ПроАктивно-Етнос и Логос-Тв Европа-неделя-15:35

Етнос и логос / 2010 / 24 мин. / аудио: български език. Филмът е реализиран от Национална студентска телевизия Алма матер, Академично Етноложко Сдружение, Студентски съвет на СУ и исторически портал Anamnesis по случай 30 години Катедра Етнология на Софийският университет. Основните опорни точки в него са между миналото и бъдещето на специалността през погледа на студентите етнолози и времето от откриването на учебната година до първият “терен”.

Филмът „Етнос и логос“ е осъществен от група студенти по етнология, част от студенсткото Академично Етноложко Сдружение, с помощта на Студентски Съвет на СУ и е заснет от екип на Алма Матер TV.
„Етнос и логос“ е посветен на 30-годишнината на катедра Етнология при ИФ на СУ „Св. Климент Охридски“. Негови главни герои са преподаватели от университета, участвали в създаването на катедрата, студенти и бивши нейни възпитаници. Те разкриват значението на науката в контекста на историята и в техния личен живот – как тя е променила техния светоглед.
Филмът е заснет в Историческия факултет на СУ, като част от кадрите представят традиционното посрещане на първокурсниците. Акцентът е поставен върху материала, заснет в с. Корница, където се състоя теренното проучване на специалността. А цялата музика, с която е представен филма е традиционна за региона и е дело на Корнишкия самодеен състав.

Leave a Reply

Your email address will not be published.