UNблок София

UNBLOCK различния фестивал

Като чуете Студентски град, в съзнанието ви изникват хилядите кафенца, барчета, заведения, манджа стрийт, западналите общежития, звука на чалга и привкус на провинциализъм, но някъде там група от четирима млади и ъп то дейт студента, решават че е време за промяна и тя трябва да започне именно от стените на блок 28 – общежитието на Националната Художествена Академия.

Със съдействието на Столична община тези млади революционери, решиха че 7-те етажа на 28-ми блок ще се превърнат в постоянна галерия събрала таланта на около 50-тина художника и графити артисти, които са селектирани от странна на преподавателите на НХА и UNBLOCK CREW (организаторите на фестивала).

В период от 24 часа разпределени в два дни, избраните артисти изпълниха своите проекти покривайки 500 кв.м., разполагайки с 200 маркера и 100 литра акрил.

За доброто настроение се погрижиха Shaker Maker, Ziggy, Targy,Fruit Sessions,Drippy,OSMI,DUB STEFIZZLE,GRAND WILL, BRANDS NEW BAND,DONECA B-BOY.HAPPY и Brokerz, а за допълнителен адреналин момчетата от с.к. Байктраял София направиха кратка интерактивна демонстрация по байктраял. Освен всичко до момента имаше уъркшоп Make your T-shirt POP, където само за секунди организаторите показваха как да си направите къстъм мейд тениска с която да ънблокнете своя имидж.

Послание от UNBLOCK CREW: “Апелираме към всички артисти с алтернативно мислене, които искат да покажат своите скрити или открити таланти на импровизираната оупън сцена, нека заедно да разблокираме системата. Всеки е добре дошъл да подкрепи тази иновативна инициатива и да остави своя почерк било то с изкуство, перформанс, музика, танц или друго. Иначе казано WE ARE EXPECTING YOU TO BRING IT! UBLOCK YOUR MIND.”

Фестивала в цифри:
24 часа
7 етажа
500 кв.метра стени
100 метра винил
200 маркера
100 литра акрил
50 артиста
11 DJ
3 байктраял колела
много Red Bull
и още толкова изненади.

Благодарим за съдействието на:
Столична община / www.sofia.bg
НХА / www.nha.bg
5 Open Art Space /www.fiveart.org
Dimara Studio / www.dimarastudio.com
Lina Media
BTSF / www.btsofia.com
Trip House /
Shaker Maker
Brokerz
Targy
Ziggy
Строежа
BG:МИКСЕR
Multivisia / www.multivisia.com
Мегахим / www.megachim.com
Списание ЕДНО / www.edno.bg
Dnes.bg / www.dnes.bg
Stand.bg / www.stand.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.