ПроАктивно “Разблокирай Съвременна София”

UNBLOCK Fest – младежите от Националната художествена академия в София заявиха своя бунт срещу системата. Казахакатегоричното си „Не“ на еднообразието, рамките и сивотата и хванаха четки и бои, за да вкарат цветове в света си.
UNBLOCK Fest поставя началото на края на закостенялата система. Млади художници, много музика, маркери, нестихваща музика, графити, байкъри, смели сърца изпълваха два дни пространството около 28 блок в Студентски град – общежитието на Художествената академия. С подкрепата на своите преподаватели студентите нарушиха стерилната белота на стените в блока и го превърнаха в 7-етажна галерия.Целта на младежите е да докажат, че съвременна София може да бъде нещо повече от фон на делника. В столицата покрай фучащите автомобили и тълпите забързани хора през деня и шумната музика вечер има място и за изкуство.
Изкуство, устояло на времето, но и изкуство на съвремието. По време на Sofia Contemporary картините оживяха, соц надписите изглеждаха модерно, затворени сладкарници възкръснаха като арт инсталации… Всичко това се случи, за да покаже, че София може да премине отвъд монотонния ритъм на ежедневието. В столицата ни има място за въображение, себеизява, изкуство, музика и красота. Идеите могат да живеят тук. И сега е тяхното време да се родят.
Тази неделя 15,35 в „Проактивно“ по тв „Европа“ вижте как се ражда бунтът срещу системата и как се разблокира съвременна София.

Leave a Reply

Your email address will not be published.