“ВЛЕЗ В ЧАС” – Горна Малина

Новата телевизионна поредица „Влез в час“ представя живота в училищата на малките градове и села.

Студентската телевизия Алма Матер, Фондация „Заедно в час „ и медийна група България он ер стартират нова поредица от документални филми „Влез в час“. По телевизия и радио България он ер ще се излъчват половинчасови документални филми за живота в училищата на малките населени места в България.

„Много често хората мислят, че на подобни отдалечени места нищо положително не се случва, но филмите ще ни разкрият един по-различен свят, в който учители, ученици и родители са активно ангажирани в образователния процес“, споделя Евгения Пеева, изпълнителен директор на Фондацията.

Новата поредица е насочена към социалните светове на младежите от малки населени места. Предмет на специален интерес са техните усилия да подобрят средата, така че младите хора да разполагат с възможности да реализират собствени идейни проекти в различни области – образование, професионално развитие, изкуства, култура, екология и др.

Основните пространства, в които епизодите ще се разгърнат са реалностите, в които младежите живеят – училището, клубовете, домашното пространство, улицата.
Според Светлана Божилова, директор на ТВ „Алма матер” интересът на увиверситетската телевизия към този проект е провокиран от потребността за цялостна реформа в образователната система.”Истинското богатство на една нация са истинкси образованите млади хора”, категорична е тя.

Поредиците се излъчват всяка събота от 13.00 час по телевизия България он Eр и да ги слушате по нейното радио.

Leave a Reply

Your email address will not be published.